Dijital Baskı Nedir? Nerelerde kullanılır?

Dijital Baskı, gelişen teknoloji ile birlikte hayatımıza giren ve farkında olmasak da günlük yaşamımızda farklı şekillerde karşımıza çıkan bir kavramdır. Geçmişten günümüze baskı sektöründe büyük ebatlı baskılar, serigrafi ve ofset ile yapılırdı. Teknolojinin gelişmesi ile birlikte artık bu tip baskı metotları geri planda kalmış ve dijital baskı makinaları sayesinde sektör artık dijital baskıya dönmüştür. İstenilen işin kalitesine göre dijital baskı çok daha uygun maliyetlere sahip olmasının yanı sıra, hız bakımından da müşterilerin ihtiyaçlarına cevap verebilen bir mecraya dönüşmüştür. Dijital baskı, adından da anlaşılacağı üzere bilgisayar üzerinde dijital bir şekilde hazırlanan tasarımların (içeriklerin), istenilen malzeme (folyo, branda, mesh, drotrans, one way vision… gibi) üzerinde basılması işlemidir. Bu dijital baskı işlemi yapıldıktan sonra ise istenilen alana uygulaması yapılır.

Dijital Baskı’nın Avantajları

Dijital baskının geleneksel baskıya göre avantajlarına bakıldığında öne çıkan  avantajları

  • Uygun maliyet
  • Hız
  • Esneklik
  • Kalite

olarak sıralanabilir.

Uygun maliyet: Dijital baskının maliyetleri, adet bağımsız üretebildiğinden (en az 10.000 adet gibi) dolayı stok tutmadan direkt olarak az adetli işleri üretebilmek mümkündür.

Hız: Dijital baskı makinaları her geçen gün hız ve kalitelerini arttırmakta ve bu doğal olarak istenilen işin termin zamanının en aza indirgenmesi ile sonuç vermiştir. Bilgisayar ortamında hazırlanan baskıya hazır tasarımlar bir kaç saat içerisinde üretimden çıkarak zaman olarak tasarruf etmenize imkan tanımaktadır. Ka

Esneklik: Gerek tasarım aşamasında gerekse üretim aşamasında ihtiyaca yönelik çözümler üretebilen dijital baskı, diğer yöntemlere kıyasla çok daha hızlı bir sonuç vermektedir. Bilgisayar ortamında istenilen değişiklikler hemen hayata geçirilebilir ve üretime hemen alınabilir hale gelir. Günümüzde baskı makinalarının hızları da oldukça artmış olduğundan dolayı dakikalar içerisinde işleriniz basılı ve hazır olarak bulunabilir.

Kalite: Dijital baskının ofset ve serigrafi baskıya kıyasla baskı kalitesi daha düşük olmakla birlikte artık bu baskı yöntemleri günümüzde sektörüne bağlı olarak yine de bulunmaktadır. Hem hızlı hem de güzel görseller kullanılarak yapılan bu baskılar sektörün büyümesinde çok önemli bir rol oynamıştır.

Dijital Baskı’nın Kullanım Alanları

Günümüzde dijital baskı hemen her sektörde farklı şekillerde karşımıza çıkmaktadır. Öne çıkan sektörlere baktığınızda özellikle perkande sektörü, ofis içi kurumsal iletişim, AVM sektörü, eğitim, sağlık… gibi birçok yerde kullanımlarını görebiliriz.

Dijital baskının temel kullanım amacı olarak müşteri kitlesiyle iletişim denilebilir. Genel anlamda bilgilendirme, duyurular, kampanyalar… gibi duyurulmak istenen mesajı ilgili kitle ile paylaşmasına olanak tanır. Günümüzde birçok yerde bu kullanımları ve dijital reklamcılığın birçok alanını hayatımızda görmekteyiz. Yapılan uygulamalar (pano, billboard, cephe kaplamaları, tabela, afiş, araç giydirmeleri, poster gibi) sayesinde hedeflenen kitle ile iletişime geçebilir, daha etkili mesajların yayınlanmasını sağlayabilirsiniz.

Bu kadar geniş kullanım alanı olan ve reklamcılığın olmazsa olmazlarından biri olan dijital baskı konusunda ÖZGÜR  Reklam olarak sizlere dijital baskı fiyatları konusunda yardımcı olmaktan memnuniyet duyarız. En uygun fiyatlarla ve en kaliteli işlerimizi sizlerle paylaşmaktan ve beğeninize sunmak için hazırız.